MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Kaikki juontaa juurensa Aleksis Kiven jalanjäljille Nurmijärvelle, mistä kulttuuria ja mielettömiä ideoita sikiää. Heilän veljekset, joita on peräti neljä kipaletta, ovat kotoisin samasta satoja vuosia vanhasta torpasta, jossa Kiven Seitsemän veljestä ovat vuonna 2009 julkaistun tutkimuksen/kirjan (Ahti Gåpå & Heikki Harju/ Seitsemän veljestä - myyteistä faktoiksi) mukaan aikoinaan Vihtijärvellä asuneet. Nykyinen maalaistila, jossa Heilän perhe asuu, on paikkana inspiroiva. Niissä metsissä tosiaan on jotain...

Talvella 2009 Aarni ja Ilmo Heilä alkoivat suunnitella omalla kotipihallaan lyhytelokuvaa kahdesta veljestä, jotka asuvat vanhassa 1825 rakennetussa tuvassa. Idea elokuvasta paisui paisumistaan. Kun ”taiteilija” kutsumanimikkeen saanut suuruudenhullu Riku Pasanen kuulee ideasta, on välittömästi selvää, että historiallinen kokoillan elokuva tullaan toteuttamaan. Tätähän ei voi jättää tekemättä!

Kun mukana on äärimmäisen hyvä kaveri-/ sukulaisporukka, kaikki täynnä aitoa innokkuutta ja tavoitteenaan toteuttaa vanhanajanhengen mukainen elokuva, eivät harrastelijatkaan voi mennä täysin metsään - tai siis juurikin sinne!

Elokuvaa on kuvattu mm. kuuluisalla Taaborin vuorella, jossa jo Kivi viihtyi aikoinaan. Sankarimme jalanjälkiä kunnioittaen tekijät ovat koonneet mukaan paikallisia kulttuuriaarteita aina kansainvälisesti arvostetun monitaitaja Toivo Jaatisen patentoimasta Torvirummusta lähtien (rokkaa muuten rajusti!). Tässä vaiheessa lienee selvää, että nyt ovat jätkät rakentaneet jotain omaperäistä!


”Kalajuttuja” julkaistaan 26.3.2011 Nurmijärvellä.
Ensi-iltanäytäntö järjestetään Kino Juhassa klo 16.00.

Elokuva on Suomen Elokuvatarkastamon virallisesti tarkastama
(3 A-77064 VET/ SFB).


Site sponsored by Techelp Oy